foto site Quintus

Dames A-junioren Quintus derde op NK zaalhandbal

De meisjes A-junioren van Quintus hebben op het Nederlands kampioenschap in de sporthallen Zuid in Amsterdam de derde plaats bemachtigd. De jongens A-junioren van de Heulse ploeg eindigde als achtste en laatste.

De meisjes wonnen de kleine finale van Vlug en Lenig. De Heulse ploeg won de strijd om brons met 11-7. De teleurstelling was groot toen Quintus in de halve finale kansloos verloor van VZV. De ploeg uit 't Veld won met 16-10.|

Quintus begon het toernooi met twee overwinningen. Het openingsduel werd gewonnen van DSVD. Quintus versloeg de ploeg uit Deurne met 17-9. Handbal Venlo werd daarna met 15-13 verslagen. In de laatste poulewedstrijd bleek de latere kampioen VOC met 15-12 te sterk.

De jongens opende en eindigde het toernooi tegen Hellas. In de openingswedstrijd won de streekgenoot met 13-9 van de Westlanders. Daarna speelde Quintus gelijk tegen HARO uit Rotterdam. Het werd een 10-10 eindstand. In de laatste poulewedstrijd bleek Tachos een maatje te groot. De Waalwijkse ploeg won met 11-5.

Voor de plaatsingswedstrijden voor de plaatsen vijf tot en met acht verloor Quintus de eerste wedstrijd tegen Aalsmeer. De Noord-Hollandse ploeg won met 11-7. Hellas won de strijd om de plaatsen zeven en acht met 14-8.