Archief

In het OchtendMagazine: Kweker maakt Feyenoordplant en doping in de duivensport

In het OchtendMagazine belden we vanmorgen met een tuinder die Feyenoordplanten kweekt. Harold de Duivenman kwam met een bijzonder verhaal over doping in de duivensport, we blikten terug op de aangrijpende 4 mei voorstelling in De Naald en we spraken met de organisator van een bijzondere tocht van de jubilerende Kooikervereniging.

Heulse tuinder verkoopt Feyenoord planten

Ondernemers van allerlei pluimage spinnen goed garen bij het mogelijke kampioensfeest van Feyenoord. Tuinder Peet Zwinkels uit Kwintsheul heeft bijvoorbeeld de Feyenoord plant gepresenteerd. Vandaag werden de planten geveild. In de kamerplant, een Spathiphyllum, zit een plastic voetballetje en de witte bladeren zijn in de karakteristieke rood-witte clubkleuren gespoten. De 'kuip' waar de plant in zit is zwart.



Maghen Hilgersum blikt terug op aangrijpende 4 mei voorstelling

Op 4 mei werd in WestlandTheater De Naald de voorstelling Het Voorportaal gespeeld. De voorstelling, over een kamp in Hoek van Holland, speelt zich af in 1938. Het heeft een duidelijke link met het heden. We blikten terug met Maghen Hilgersum, zij was de verteller in het stuk.



Harold de Duivenman: "Doping komt ook voor in de duivensport"

Harold de Duivenman bracht vanmorgen op WOS Radio schokkend nieuws. In de duivensport blijkt ook doping gebruikt te worden. Dat mag natuurlijk niet en daarom wordt de ontlasting van de duiven na belangrijke vluchten gecontroleerd. In bepaalde gevallen wordt de 'duivenstront' zelfs opgestuurd naar Zuid-Afrika. Harold weet er alles van.



De Kooikerhondjesvereniging is jarig!

Willem van Oranje had een Kooikerhondje. Op zijn graf in de Grote Kerk in Delft zit z'n hondje. De Nederlandse vereniging van Kooikerhondjes bestaat 50 jaar, daarom wordt er morgen een speciale wandeling gemaakt, in klederdracht en mét hondjes. Naaldwijker John Floor is één van de organisatoren.



Bankjes met gevaarlijke gaten vervangen

Het is verschillende kinderen overkomen in onze regio: met je vinger vastzitten in een van de honderden bankjes van vernieuwde tram- en bushaltes. Zonder het kundig snij- en breekwerk van hulpdiensten konden ze geen kant meer op. Dat de kans bestaat dat je met je vingertjes in de gaten vast komt te zitten, is niet zo vreemd, weet inspecteur Jos Smit van het Keurmerkinstituut. Alle bankjes worden vervangen.



In Op Hodenpijl Wat zegt het gedrag van je kind over je?

In het kerkje van Op Hodenpijl in Schipluiden is weer van alles te doen. Zondagmorgen is er een bijzonder concert en komende week is er een lezing over wat het gedrag van kinderen zegt over hun ouders. Merel Kester weet er alles van.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Het gerucht gaat dat het politiebureau in Naaldwijk een steunpunt wordt. Daardoor zal het 's nachts dicht zijn. Wat vind jij daarvan?