Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Lijndraaiersbrug kan in de zomer zelfstandig open

De Lijndraaiersbrug over de Noordvliet in Maassluis moet nog aankomende zomer zelfstandig open en dicht kunnen. Tot nu toe moet er bij het openen en sluiten altijd een kraan aan te pas komen. Met de opening van de Monstersche Sluis in het verschiet, zal de Lijndraaiersbrug ook direct open moeten kunnen, anders kunnen boten vanuit Maasland niet naar de binnenhaven van Maassluis varen.

Ook lokale rondvaartdiensten hopen van de opening te kunnen profiteren. Zo kunnen ze straks nog gemakkelijker door de Maassluise wateren varen. Voor ondernemers die in de binnenstad van Maassluis gevestigd zijn, is er mogelijk ook voordeel. Zo zouden 'vaartoeristen' en 'dagjesmensen' gemakkelijk kunnen uitstappen aan de Markt om er een drankje te doen.

Voordat het zover is, moet er nog flink aan de brug gewerkt worden. Zo moet er een nieuwe motor in, die het geheel kan dragen. Het verkeer van de P.C. Hooftlaan kan, ondanks afzettingen, gewoon gebruik blijven maken van de brug door middel van tijdelijk, met verkeerslichten geregeld eenrichtingsverkeer. De werkzaamheden moeten in juni klaar zijn.