Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Leo Boekestijn gruwelt van nieuwe regels snelle e-bikes

"Er komen ongelukken, let maar op". De bekende Lierenaar Leo Boekestijn is duidelijk. Hij kijkt met argwaan naar de nieuwe regels voor gebruikers van snelle e-bikes. Zo moet je vanaf 1 juli verplicht een geel kenteken voeren en... de rijbaan op.

Met de snelle e-bike, een speed-pedelec, kun je zonder veel moeite de 45 km/u halen. Een uitkomst voor woon-werkverkeer, maar de fietsen zijn te snel voor het fietspad. En dus moet je een helm op, je fiets verzekeren, een geel kenteken voeren en tussen de auto's rijden.

De speed-pedelecs mogen buiten de bebouwde kom max 45 km/u en binnen de bebouwde kom op het bromfietspad max 30 km/u. Is er geen bromfietspad, dan rijden speed-pedelecs op de rijbaan. Bij de RDW vraag je een nieuw kentekenplaatje aan.



Tussen de auto's


Vandaag fietste Leo Boekestijn, eigenaar van een snelle e-bike, met onze cameraploeg een stuk door de regio. Achter het raadslid ontstond al snel een kleine optocht van autoverkeer, omdat hij de rijbaan moet kiezen. "Het laat zich raden wat automobilisten hiervan vinden", aldus Boekestijn.

Leo gaat verder: "Je moet anticiperen op mensen die jouw snelheid verkeerd inschatten". Vroeg of laat zullen de eerste ongelukken ontstaan, denkt de Lierenaar. Hij hoopt dat verkeerswethouder Meijer van Westland zijn zorgen serieus neemt, en op welke manier dan ook rekening houdt met de belangen van de groep snelle e-bikers. Veel meer dan de nieuwe regels accepteren zit er voor Leo even niet in...

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen