Archief

In het OchtendMagazine: 'Gemeente moet meer doen om (top)sport te stimuleren'

In het OchtendMagazine spraken we vanmorgen met Geo van der Wilk van Westlandia. Hij vindt dat de gemeente Westland meer moet doen om topsport te stimuleren. Ook blikten we vooruit op een bijzondere voorstelling over een vluchtelingenkamp in Hoek van Holland en we spraken over een concert waarbij wetenschap en muziek bij elkaar gebracht worden.

Westlandia bestuurder Van der Wilk: "Gemeente moet meer doen om (top)sport te ontwikkelen"

De gemeente Westland moet pro-actief beleid maken voor een goed topsport klimaat in de gemeente. Dat vindt Westlandia bestuurder Geo van der Wilk. De gemeente toont weliswaar veel belangstelling voor de sport, maar neemt te weinig initiatief. Van der Wilk wil graag dat er een topsportcentrum komt, waar allerlei sporten samen komen. Ook moet er allerlei bedrijvigheid bij komen, zoals een sportwinkel en een fysiotherapeut bij komen.



Voorstelling Het Voorportaal over opvangkamp voor Joden in Hoek van Holland

Voor de oorlog waren Joden niet welkom in Nederland. Joden die vluchtten uit Duitsland, werden bij de grens tegengehouden. Als ze Nederland wel in kwamen, werden ze opgevangen in kampen. Ook in Hoek van Holland was zo'n kamp. Aart van den Berg heeft er een bijzondere voorstelling over geschreven. De voorstelling Het Voorportaal, met Maghen Hilgersum, Niels van Heijningen en Timo Kuiper, is vanmiddag om 15.30 en vanavond om 21.00 uur te zien in WestlandTheater De Naald.



Muziek en wetenschap ontmoeten elkaar in voorstelling Einstein

Albert Einstein was naast natuurkundige, ook muzikaal. Op jonge leeftijd stuurde zijn moeder hem naar vioolles. Door de muziek kon hij zich onspannen. Muziekvereniging Phoenix uit Wateringen geeft op 20 mei een bijzondere voorstelling, waarin muziek en wetenschap elkaar ontmoeten. De voorstelling wordt gegeven in de aula van TU Delft.



"Dokter moet geen pillen, maar gezond eten voorschrijven"

Volgens lijfstijlcoach Marjolein van Dop gebruiken we veel te veel medicijnen. In veel gevallen is gezond eten een prima vervanger voor paracetamol. Dokters zouden in veel gevallen geen pillen, maar gezonde voeding moeten voorschrijven.



ChristenUnie wil opheldering over sluiten peuterclub Leger des Heils

De ChristenUnie (CU) in Maassluis wil meer duidelijkheid over de gedwongen sluiting van Peuterclub de Vlinders, onderdeel van het Leger des Heils. Volgens die partij is er, in tegenstelling tot wat het college beweert, geen sprake van een volwaardige peuterspeelzaal. De CU heeft het over een Christelijke knutsel-, speel- en zingochtend. Daarvoor gelden andere regels dan voor een professionele peuterspeelzaal. Het zou een nevenactiviteit van het Leger zijn en al helemaal niet met een economisch doel.



Brandweervrijwilliger; hoe pas je dat in je privéleven?

De brandweer in onze regio is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. In Maasland konden geïnteresseerden zelf een autowrak open knippen. Lokaal journalist Gemma van Winden-Tetteroo vertelt hoe een vrijwilliger de brandweerwerkzaamheden inpast in zijn privéleven.



Bijzondere vacatures voor vrijwilligers

Veel regiogenoten zetten zich in als vrijwilliger. Vitis Welzijn in het Westland beheert een grote database met vacatures voor vrijwilligers. Wouter zoekt elke week drie vacatures uit en licht die toe op WOS Radio.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Het is vandaag 4 mei. Wat doe jij vanavond om 20.00 uur?