Archief

In het OchtendMagazine: Feest bij WOS Sport en toekomst Theater Koningshof kost 3 ton per jaar

In het OchtendMagazine namen we een kijkje bij de renovatie van dierenasiel 't Julialaantje. Ook blikten we vooruit op de feestelijke 3000e aflevering van WOS Sport. Met Kate van Elswijk blikten we vooruit op een bijzondere voorstelling in WestlandTheater De Naald op 4 mei.

Feest! Zaterdag de 3000e aflevering van WOS Sport

Zaterdag 6 mei zendt WOS Radio de 3.000e aflevering van het programma WOS Sport uit. Tijdens deze feestelijke uitzending doen burgemeesters Sjaak van der Tak van Westland en Edo Haan van Maassluis live verslag van belangrijke voetbalwedstrijden. In de studio schuift een aantal sportgrootheden aan. We belden met André Zijlstra, hij is al jaren één van de drijvende krachten achter het sportprogramma.



Bijzondere 4 mei voorstelling in WestlandTheater de Naald

Traditiegetrouw is er morgen, 4 mei, weer een bijzondere voorstelling in WestlandTheater De Naald. De voorstelling speelt zich af in 1938. Nederland sluit de grenzen voor Joodse vluchtelingen. De illegale Joodse vluchtelingen worden opgevangen in verschillende vluchtelingenkampen in Nederland. Wat velen niet weten, is dat er ook een vluchtelingenkamp in onze regio was. In Hoek van Holland werden gedurende een paar jaar honderden Joodse vluchtelingen gehuisvest. De voorstelling is op 4 mei te zien om 15.30 en 21.00 uur.



"Bier werkt net zo goed als paracetamol"

Het drinken van twee biertjes helpt net zo goed tegen hoofdpijn als paracetamol. Althans, dat blijkt uit onderzoek. Is dat ook echt zo? Of is het een marketing stunt. Volgende week is immers de week van het bier. We vroegen het kenner Aad Westdijk.



Renovatie dierenasiel 't Julialaantje schiet op

De verbouwing van het vervallen dierenasiel 't Julialaantje in Rijswijk ligt op schema. Dat dierenasiel is erg populair onder honden- en kattenbezitters uit Westland. Alleen het drogen van de nieuwe vloer kost meer tijd dan gedacht. Het afgelopen jaar is het asiel druk bezig geweest met het inzamelen van geld om de renovatie mogelijk te maken. Het opknappen kost ruim 1,3 miljoen euro. De buitenplaats had meer weg van een vroegere Oost-Duitsland situatie, vertelt een medewerker.



Toekomst voor Theater Koningshof kost 3 ton per jaar

Het nieuwe plan voor Theater Koningshof kost de gemeente Maassluis structureel 310.000 euro per jaar, zo laat de gemeente weten. Daarmee zou het gebouw 'het bruisend huis van Maassluis' moeten worden, aldus de gemeente. Ook kan er op die manier weer wat eigen vermogen worden opgebouwd. Naast de structurele subsidie moet er volgend jaar 'incidenteel' 30.000 euro worden uitgetrokken, een bedrag dat geleidelijk wordt afgebouwd naar 0 euro in 2022. In de afgelopen jaren was de structurele subsidie nooit genoeg voor het theater. Tot 2015 werd er structureel 'slechts' 45.900 euro op de rekening van Koningshof gezet.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Westland is uitgeroepen tot Topsportgemeente van 2016. Maar volgens een aantal sportclubs doet de gemeente te weinig om de regionale sport naar een hoger plan te brengen. Moet er een groot topsportcentrum komen? Of een groot stadion?