Archief
Dennis van Schie 2

Dennis van Schie 2

Afsluitingen voor 4 mei-herdenking

In een groot aantal Westlandse kernen worden donderdagavond wegen afgesloten voor de jaarlijkse Dodenherdenking. Bij een aantal herdenkingen zullen of de burgemeester of wethouders aanwezig zijn.

De meeste Westlandse 4 mei-bijeenkomsten worden voorafgegaan door een herdenkingsdienst. In De Lier is de herdenking bij het monument op de kruising Hoofdstraat met Sportlaan. De Dodenherdenking in Wateringen is bij het monument voor het gemeentekantoor op de Dorpskade.



In Naaldwijk staat men stil bij het monument aan de Verdilaan naast de Kandelaar en 's-Gravenzande herdenkt de doden bij het monument aan de Vreeburghlaan achter de Dorpskerk. In Monster staat het monument op de Larixlaan, kruisend aan de Van Bemmellaan. Daar is ook burgemeester Van der Tak aanwezig. Het openbaar busvervoer zal tijdens de stille tochten naar de monumenten een andere route nemen.

Extra uitzending

WOS Radio brengt op 4 mei een speciale uitzending rondom Dodenherdenking. In de studio zit presentator Hildo Göbel en reporter Ton Kolmeijer doet verslag van de herdenking in Maassluis. De uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur. Het jongerenprogramma No Fltr start daarna.