Archief
Dennis van Schie 1

Dennis van Schie 1

'Oost-Duitsland' toestanden in dierenasiel verleden tijd

De verbouwing van het vervallen dierenasiel 't Julialaantje in Rijswijk ligt op schema. Dat dierenasiel is erg populair onder honden- en kattenbezitters uit Westland. Alleen het drogen van de nieuwe vloer kost meer tijd dan gedacht.

Het afgelopen jaar is het asiel druk bezig geweest met het inzamelen van geld om de renovatie mogelijk te maken. Het opknappen kost ruim 1,3 miljoen euro, meldt mediapartner Omroep West. De buitenplaats had meer weg van een vroegere Oost-Duitsland situatie, vertelt een medewerker.

Een groot deel, één miljoen euro, is via fondsen en een hele zuinige penningmeester bij elkaar gebracht. En die laatste 3,5 ton kwam uit donaties. Als de inzameling niet was gelukt, had het asiel moeten sluiten.

Geen tralies maar plexiglas

"De opvang wil er vooral voor zorgen dat dieren er diervriendelijker opgevangen kunnen worden", vertelt Ruud Dekker van 't Julialaantje. "Het gevoel van een gevangenis met veel traliewerk moet er vanaf. Door het moderner te maken, willen wij het diervriendelijker en hygiënischer maken", zegt Dekker. "Nu is het nog even duimen dat de vloer snel droogt en dan kunnen we, geheel volgens planning op 1 juni open".

Categorieen:
Westland Algemeen