Archief

In het OchtendMagazine: Gebiedscommissie tegen komst 22 windmolens in Hoek van Holland, maar zegt niet meer te kunnen dan afwachten

Er komen mogelijk veel meer windmolens bij Hoek van Holland. In het OchtendMagazine spraken we erover met de voorzitter van de gebiedscommissie. We spraken met politiewoordvoerder Cor Spruijt over een dodelijk ongeluk in Poeldijk en Ron Zegers van de KNRM ontvouwde spannende plannen voor de open dag van de KNRM.



Niet acht, maar 22 windmolens bij Hoek van Holland


Als het aan de provincie Zuid-Holland ligt, komen er niet acht, maar 22 windmolens bij Hoek van Holland. De voorzitter van de gebiedscommissie Hoek van Holland, Klaas de Koning, is daar niet blij mee. De wethouder van Rotterdam heeft een 'zienswijze' tegen de komst van de molens ingediend, maar veel meer zegt De Koning niet te kunnen doen. Bij de gebiedscommissie was al langere tijd bekend dat er 22 molens komen. Toch heeft de commissie dat niet bekendgemaakt: "Veel kabaal schoppen, daar los je niet altijd het probleem mee op", zegt De Koning.



Dode bij ongeluk in Poeldijk

Op de Nieuweweg in Poeldijk is maandagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd. Daarbij waren een vrachtwagenchauffeur, een fietser en een automobilist betrokken. De 86-jarige fietser uit Honselersdijk heeft het ongeluk niet overleefd. Het ongeluk gebeurde rond 14.45 uur ter hoogte van Westland Infra. De automobilist kon de fietser, die de weg probeerde over te steken, niet ontwijken. Na de aanrijding, botste de auto op de vrachtwagen. Hulpverleners probeerden de man nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.



Demonstratie reddingshelikopter bij KNRM

Op zaterdag 6 mei organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op meer dan 45 locaties. Ook bij de KNRM in Hoek van Holland is dan van alles te beleven. Er is onder andere een demonstratie met de reddingshelikopter. Ron Zegers legt uit.



Kruising bij Fletcher Hotel twee weekenden dicht, grote verkeershinder verwacht

De provincie Zuid-Holland waarschuwt voor grote verkeershinder in de maand mei. In het weekend van 13 en van 20 mei wordt het kruispunt voor het Fletcher Hotel Carlton in Naaldwijk afgesloten, een zeer drukke verkeersader. In de twee weekenden gaat de Middel Broekweg in beide richtingen ter hoogte van het kruispunt dicht. Het verkeer wordt met gele borden omgeleid. Wethouder Meijer licht de plannen toe.



Cultuurschuur onderdeel Kunst en Atelierroute

De zesde editie van de Westlandse Kunst- en Atelierroute vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 mei. Het doel is om Westlandse beroepskunstenaars en goede amateurkunstenaars de kans te geven hun werk op een informele, maar professionele manier te tonen. In verschillende huiskamers wordt kunst geexposeerd. Ook de Cultuurschuur in Monster is onderdeel van de route.



Het regionieuws

Nieuwslezer Jim Gardien brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Als het aan de provincie Zuid-Holland ligt, komen er niet acht, maar 22 windmolens in Hoek van Holland. Wat vind je daarvan?