Archief

Nieuw plan voor Koningshof kost ruim drie ton per jaar

Het nieuwe plan voor Theater Koningshof kost de gemeente Maassluis structureel 310.000 euro per jaar, zo laat de gemeente weten. Daarmee zou het gebouw 'het bruisend huis van Maassluis' moeten worden, aldus de gemeente. Ook kan er op die manier weer wat eigen vermogen worden opgebouwd.

Naast de structurele subsidie moet er volgend jaar 'incidenteel' 30.000 euro worden uitgetrokken, een bedrag dat geleidelijk wordt afgebouwd naar 0 euro in 2022. In de afgelopen jaren was de structurele subsidie nooit genoeg voor het theater. Tot 2015 werd er structureel 'slechts' 45.900 euro op de rekening van Koningshof gezet.



In de afgelopen maanden zijn gemeente, theaterbestuur en andere betrokkenen als het Jeugdtheaterhuis en de Protestantse kerk met elkaar om tafel gegaan, om te komen tot de uitwerking van een cultureel en sociaal-maatschappelijk plan voor Koningshof.

Er wordt volgens de gemeente straks geprogrammeerd "met gevoel voor wat aanslaat bij de Maassluizers". Het college wil daarmee nieuwe doelgroepen bereiken, vooral ook mensen die niet zo vaak aan culturele activiteiten doen.

Samenwerking

Samenwerking tussen het theater en andere organisaties lijkt het toverwoord. Lokale partijen morgen daarbij als eerste gebruik maken van de beschikbare data in de agenda van Koningshof. Om een brede programmering te bevorderen, zal een zogeheten co-creatieraad worden ingesteld, bestaande uit culturele en sociaal-maatschappelijke partijen.

Categorieen:
Maassluis Politiek