Archief

In het OchtendMagazine: Steeds meer Hagenaars trekken naar het Westland

Het Westland wordt steeds populairder in Den Haag, gemiddeld verhuizen elke maand bijna honderd Hagenezen en Hagenaars naar het Westland. Maar is het Westland wel zo mooi? We spraken erover in het OchtendMagazine. We blikten terug op het sportweekend en we waren bij openluchtzwembad De Waterman, want daar kan vanaf vandaag weer worden gezwommen.



Sport: Den Hoorn laat weer kans liggen op kampioenschap

Den Hoorn heeft voor de tweede keer op rij het kampioenschap niet in de wacht weten te slepen. Drie bussen vol supporters waren meegereisd om de spelers van Den Hoorn aan te moedigen in de uitwedstrijd tegen Teylingen. Sportverslaggever Stefan van Eijk praat je bij over de sport van het afgelopen weekend.



'Westland lelijk' versus 'Steeds meer Hagenaars naar Westland'

In de Volkskrant staat vandaag een artikel met als kop 'groeten uit lelijk Westland'. Het artikel gaat erover dat het Genootschap Oud-Westland vindt dat het Westland verpaupert. In het AD vandaag een veel positiever verhaal over Westland, die krant schrijft dat er steeds meer Hagenaars en Hagenezen in het Westland komen wonen. In de afgelopen 10 jaar verhuisden er bijna 12.000 naar het Westland. Dat zijn er bijna honderd per maand.



De Waterman weer open, tegenslag voor Hoekse Badje

Na een winterstop van een aantal maanden gaat zwembad de Waterman in Wateringen vandaag weer open. 's Ochtends tussen 9.00 en 10.00 uur is het bad open en 's middags vanaf 15.30 uur kun je aan de Dorpskade een duik nemen. Het openluchtzwembad draait volledig op vrijwilligers. De afgelopen tijd hebben zij veel aan het zwembad geklust. Zo is het ondiepe zwembad aangepakt, zijn verzakte tegels recht gelegd en is onkruid verwijderd. Het Hoekse Badje in Hoek van Holland zou afgelopen weekend al open gaan, maar werkzaamheden zijn uitgelopen. Door het leggen van nieuwe tegels ligt er nog wat zand in het bad. Dat moet eerst worden schoongemaakt, waarna de watertemperatuur tot 23 graden moet stijgen. Het bad aan de Cordesstraat gaat donderdag of vrijdag op z'n vroegst open.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Ruim 70 procent van de Nederlanders wil dat Bevrijdingsdag een nationale vrije dag wordt. Vorig jaar was dat nog 60 procent. Dat blijkt uit het Nationaal Vrijheidsonderzoek 2017 van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Wat vindt jij?