Archief
Google Streetview

Google Streetview

'40.000 euro voor uitbreiding ODO'

Als het aan het college van B en W van Midden-Delfland ligt, krijgt korfbalvereniging ODO een subsidie van 40.000 euro voor uitbreiding en verbetering van haar accommodatie. De Maaslandse club heeft het bedrag nodig voor het bouwen van een multifunctioneel gebouw op het terrein.

In dat gebouw komt een ruimte voor opslag van spel- en terrasmateriaal, een EHBO/verenigingsruimte, een pantry, (invaliden)toilet en een vergader/cursusruimte. De kosten daarvan bedragen 120.000 euro, waarvan het college eenderde deel voor rekening van de gemeente wil nemen. Een argument daarvoor is, dat de vereniging "naast de korfbalsport, onderdak biedt aan vele andere organisaties en activiteiten en met de aanpassingen beter in staat is dit te faciliteren en verder uit te breiden".

ODO heeft daarnaast plannen om het kunstgrasveld aan te passen, een beachveld aan te leggen en het verenigingsgebouw te herinrichten. De totale kosten van de plannen bedragen 327.000 euro.

Of de Midden-Delflandse politieke partijen ook positief staan tegenover de subsidie, zal blijken tijdens de komende commissievergadering van dinsdag 9 mei.