Archief

Veldkorfbal: Valto wint topper en gaat alleen aan kop

Valto gaat alleen aan de leiding na een mooie overwinning in de topper tegen ONDO (M). Streekgenoot ONDO verloor de degradatiewedstrijd tegen Velocitas. ODO tankte zelfvertrouwen in aanloop van de streekderby tegen CKC Maassluis, dat zelf matig speelde en verrassend verloor. Dijkvogels blijft koploper.

Eerste klasse E

Valto heeft voor de eerste keer deze competitie alleen de leiding genomen. De Lierse ploeg realiseerde dit door een knappe overwinning op mede-koploper ONDO en zag ook de andere koploper Albatros kopje ondergaan. Op sportpark De Zweth won Valto met 20-16 van de bezoekers uit Middelburg. De Lierse ploeg heeft nu twee punten voorsprong op drie ploegen, namelijk Excelsior, ONDO en Albatros. Volgende week gaat Valto op bezoek bij nummer zeven Tilburg. De thuiswedstrijd won Valto met 28-22.

Eerste klasse F

De degradatiewedstrijd tussen ONDO en Velocitas kende een spannend verloop. Op het Juliana sportpark wist de bezoekende vereniging uiteindelijk de overwinning te pakken. ONDO verloor met 20-21 en moet gaan vrezen voor p/d-wedstrijden. De achterstand van nummer zeven ONDO op de nummer vijf Velocitas en nummer vijf IJsselvogels bedraagt drie punten. Volgende week gaat ONDO op bezoek bij nummer twee Futura.

Tweede klasse

Na vier speelronden heeft ODO de tweede plaats weer terug. De subtopper tegen KOAG werd met 18-17 gewonnen. De ruststand was 10-7 in het voordeel van de Maaslandse poeg. Door deze overwinning kwam ODO langszij bij KOAG. Beide ploegen hebben elf punten. De achterstand op koploper RWA bedraagt zes punten.

CKC Maassluis had het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken als het gewonnen had van VIKO, maar dit gebeurde niet. Sterker nog, VIKO won met 17-15. Hierdoor blijft het spannend voor zes ploegen in de tweede klasse, want de nummer twee tot en met de nummer zeven kunnen zich in de resterende vijf wedstrijden nog veilig spelen of degraderen. CKC Maassluis staat vierde en heeft twee punten achterstand op ODO en twee punten voorsprong op nummer zeven VIKO. Volgende week is de streekderby tussen CKC Maassluis en ODO.



Derde klasse K


In de strijd om het kampioenschap heeft zich een vierde ploeg gemeld, namelijk ADO. Koplopers Dijkvogels en Seolto maakten beiden geen fout. De Maasdijkse ploeg won met 26-14 van Blauw Wit. Ventura Sport verloor van ADO en staat nu op eens vierde. ADO staat derde op twee punten van de koplopers. Ventura Sport heeft drie punten achterstand op de koplopers. Volgende week speelt Dijkvogels de topper tegen Seolto en dat is in Vlissingen.