Archief

Koninklijke onderscheiding voor drie Midden-Delflandse brandweermannen

Ronald Berkhout (Den Hoorn), Cees Lankhaar (Schipluiden) en Rob Feil (Maasland) hebben uit handen van burgemeester Arnoud Rodenburg een koninklijke onderscheiding ontvangen voor hun langdurige inzet bij de vrijwillige brandweer. De drie brandweermannen ontvingen de onderscheiding zaterdagmiddag bij hun afscheid. Ze zijn nu lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Berkhout is op 1 september 1996 begonnen als lid van de vrijwillige brandweer in Den Hoorn, waar hij ook deel uitmaakte van de personeelsvereniging. Hij is daarnaast nog actief als beroepsbrandweerman bij de kazerne Laak in Den Haag.

Cees Lankhaar uit Schipluiden heeft zich vanaf 1 januari 1993 ingezet als lid van de vrijwillige brandweer in Schipluiden. Hij is jarenlang penningmeester geweest van de personeelsvereniging. Collega's noemen hem de boomspecialist van de brandweer.

Rob Feil is sinds 1989 actief bij de brandweer. Hij begon in Leidschendam-Voorburg en is sinds 2005 ook actief als brandweervrijwilliger in Maasland. Voor deze kazerne was Rob ook oefencoördinator. Veel oefeningen van de Maaslandse brandweer organiseerde hij tot in de puntjes.