Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

'Geen reden om 'Kust' weg te halen bij wethouder Ouwendijk'

Er is "geen enkele aanleiding" om het dossier 'Kust' weg te halen bij wethouder Ouwendijk. Dat heeft het college van B en W van Westland maandagavond aan de gemeenteraad laten weten. Dinsdagavond is er een extra raadsvergadering over het functioneren van Ouwendijk ten aanzien van de ontwikkeling van een kustvisie.

In de brief biedt het college, "en wethouder Ouwendijk in het bijzonder", zijn excuses aan voor de onjuiste informatie die is gegeven in de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 21 maart. Naar aanleiding van de opwinding die daarover is ontstaan, zijn nu alle gemeentelijke activiteiten rondom de opstelling van een kustvisie gestaakt en wordt er een geheel nieuwe start gemaakt. "De gemeente neemt de regie bij de totstandkoming en het schrijven van de kustvisie", stelt het college in de brief.

Strandondernemers

Het waren enkele strandondernemers die in april vorig jaar de gemeente benaderden om gezamenlijk op te trekken bij het vormen van een strandvisie. Zij zouden alvast het voortouw nemen voor een onderzoek door een extern bureau. De gemeente zou maximaal 10.000 euro in de kosten willen bijdragen, op voorwaarde dat de strandondernemers minimaal een gelijke bijdrage zouden leveren. (Volgens de strandondernemers, per eind december, kwam de laagste offerte uit op 25.000 euro en rekenden zij op 12.500 euro van de gemeente - red. WOS Media).

Het college van B en W wil dus opnieuw beginnen en de tot dusver door de strandondernemers gemaakte kosten vergoeden.

Op 20 april wordt er als nieuwe start een kustconferentie gehouden in het gemeentekantoor in 's-Gravenzande, waarvoor alle belanghebbende partijen zullen worden uitgenodigd.