Archief

Ouwendijk erkent: 'Raad niet juist geïnformeerd'

Wethouder Ouwendijk van Westland heeft donderdagavond tegenover de gemeenteraad het boetekleed aangetrokken over dinsdagavond gedane uitspraken in de raadsvergadering. Het ging daarbij over wel of geen betrokkenheid van de gemeente bij het opstellen van een kustvisie door de vereniging van strandondernemers. Hij reageert hiermee op een uitlating van de fractie van LPF Westland.

Dit is de integrale tekst van het memo dat Ouwendijk naar de gemeenteraad heeft gestuurd:

"De gemeente heeft geen subsidie verstrekt aan de vereniging van strandondernemers. Wel zijn met deze partij afspraken gemaakt over het in gezamenlijkheid opwerken van een nota over de kust.

Deze nota zou worden samengevoegd met de door de gemeente op te stellen visie op de bereikbaarheid en het parkeren en vervolgens door het college van B&W aan de gemeenteraad ter vaststelling worden aangeboden.


Ik heb tijdens de raadsvergadering laten blijken op hoofdlijnen te zijn betrokken bij het proces en geen bemoeienis te hebben met de praktische uitwerking van de samenwerking met de ondernemers. In september vorig jaar is gesproken over een eventuele financiële bijdrage vanuit de gemeente voor het opstellen van de nota door de vereniging van strandondernemers. Ik had dat dinsdag niet paraat, dus de stelling dat ik de raad niet juist heb geïnformeerd klopt. Het gaat om een bedrag van maximaal € 10.000,-.

Morgen wordt via een persbericht een eerste uitnodiging gedaan voor de door mij toegezegde integrale kustconferentie. Tot die bijeenkomst worden geen andere acties ondernomen op dit onderwerp dan de voorbereidingen voor deze bijeenkomst."

Categorieen:
Westland Politiek