Archief
Archief WOS Media 1

Archief WOS Media 1

Extra raadsvergadering over functioneren Ouwendijk

De gemeenteraad van Westland komt dinsdag in een extra raadsvergadering bij elkaar om te debatteren over de kustvisie. Wethouder Ouwendijk heeft de raad eerder onvolledig geïnformeerd.

Donderdag werd bekend dat Ouwendijk de gemeenteraad dinsdagavond een verkeerde voorstelling van zaken heeft gegeven. Hij heeft daarom in een memo het boetekleed aangetrokken en reageerde daarmee ook op een kritische uitlating van de fractie van LPF Westland.

Ouwendijk zei dinsdag dat er door hem geen financiële steun is toegezegd aan de vereniging van strandondernemers. Donderdag meldde hij, dat er in september door de gemeente maximaal 10.000 euro is toegezegd als bijdrage om een nota over de kust op te stellen. De voorman van de strandondernemers meldde in een memo van eind december dat het om 12.500 euro ging.

Duijsens (Westland Verstandig) vindt het sowieso gek dat de kustvisie (mede) door strandtenthouders wordt gemaakt en niet gewoon door de gemeente.

De fracties LPF Westland en Westland Verstandig hebben de extra raadsvergadering aangevraagd. Samen hebben zij 13 zetels in de gemeenteraad. Dat is ruim boven de eis die in de Gemeentewet is vastgelegd. Bij de huidige omvang van de Westlandse raad zijn acht zetels genoeg.

Categorieen:
Westland Politiek