Archief
foto NHV

foto NHV

Zaalhandbal: varia Nationale damesteams met regiospeelsters

Het Nederlands damesteam heeft in een tweetal oefenwedstrijden haar vorm getoond. De wedstrijden werden gespeeld in het Topsportcentrum in Almere en in de Oosting Arena in Emmen.

Vrijdag won het Nederlands team zonder Yvette Broch met 23-20 van IJsland. Daarentegen debuteerde keepster Rinka Duijndam en mocht Kelly Vollebregt weer haar opwachting maken in Oranje. Vollebregt verdubbelde over twee wedstrijden haar interlands van twee naar vieren kwam in iedere wedstrijd eenmaal tot score.

Voor de D-junioren van VELO was het een bijzondere wedstrijd in Emmen. Zij mochten oplopen met het IJslandse team. De tweede wedstrijd verliep een stuk gemakkelijker voor Oranje. Broch kwam in Emmen wel in actie en scoorde in totaal zes keer. Nederland won met 38-18. Het was niet de grootste overwinning op IJsland in de historie. De grootste overwinning stamt uit 1990. Nederland won toen met 37-8.

In de rust van de eerste wedstrijd werd door het NHV afscheid genomen van Marieke van der Wal. Zij speelde tussen 2000 en 2016 in totaal 196 interlands met als hoogtepunt de tweede plaats op het WK van 2015.

De dames Juniors hebben kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in eigen hand. Tijdens het kwalificatietoernooi in het Kroatische Djurdjevac opende Oranje met een nederlaag. Gastland Kroatië was nipt met 25-24 te sterk. Op de tweede dag revancheerde Nederland zich en walste het over Oekraïne heen. Nederland won met 32-17. In de laatste groepswedstrijd tegen Finland kan zelfs een kleine nederlaag voldoende zijn voor kwalificatie.

Bij de dames Juniors kwamen op beide dagen Jesse van de Polder, Sharon Nooitmeer en Iva van der Linden van Quintus in actie. Nooitmeer scoorde tegen Kroatië drie keer en tegen Oekraïne eenmaal. Van der Linden was alleen in de tweede wedstrijd eenmaal succesvol.

Categorieen:
Sport