Archief

In het OchtendMagazine: studenten geemotioneerd terug uit Gambia en brand in Maassluis

In het OchtendMagazine spraken we vanmorgen met Nikky, zij kwam gisteren terug uit Gambia. Ook hadden we aandacht voor een brand in Maassluis en het Westlands Boekengala.

Leerlingen Lentiz MBO Maasland geëmotioneerd terug uit Gambia

Leerlingen van het Lentiz MBO Maasland organiseerden op maandag 19 december het Lentiz Maasland Kerstdiner. Doel was zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een school in Gambia. Een aantal leerlingen ging begin maart naar Gambia. Wat ze daar zagen heeft ze diep geroerd. Leerlinge Nikky vertelt erover.



PvdA-wethouder Mohamed El Mokaddem reageert op het verlies van de PvdA

De PvdA heeft bij de landelijke verkiezingen fors verloren. De Westlandse PvdA-wethouder El Mokaddem reageert op het verlies en op de kamerzetel voor de Westlandse VVD-er Arne Weverling.



Brand in Surinaams eethuis in Maassluis

Op de Markt in Maassluis heeft afgelopen nacht brand gewoed. Het vuur ontstond donderdag rond 03.00 uur in een Surinaams eethuis. Enkele omwonenden van het pand moesten hun huis verlaten. De brandweer schaalde al snel op naar 'grote brand' omdat er mogelijk nog personen in het brandende pand zouden zijn, maar dat bleek niet het geval. De collega's van Omroep Rijnmond spraken met brandweercommandant Ton Muilwijk.



Midden-Delfland dient aanvraag in voor 'Bijzonder Provinciaal Landschap'

Midden-Delfland is een stukje dichter bij het verkrijgen van de status 'Bijzonder Provinciaal Landschap' gekomen. Wethouder Govert van Oord heeft vrijdagmiddag, onder toeziend oog van betrokken gebiedsorganisaties, de aanvraag hiervoor overhandigd aan gedupteerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland. Gemma van Winden-Tetteroo vertelt erover.



De week van het Westlandse boek

In de aanloop naar het Westlands Boekengala, staat het OchtendMagazine deze week in het teken van het Westlandse Boek.

Boekengala: Ook vandaag geven we weer kaartjes weg!

Vandaag zijn de kaartjes gewonnen door Helga. Morgen maak je weer kans op twee vrijkaarten. Luister morgenochtend naar WOS Radio, dan hoor je hoe je ze kan winnen.



Boekengala: Moeten we echt in galakleding?

De dresscode tijdens het Westlands Boekengala is 'feestelijk'. Moeten we echt in gala komen? Of mogen we ons ook op een andere manier feestelijk kleden?



Boekengala: Ook Else Kemps treedt op tijdens het Westlands Boekengala

De jonge dichter Else Kemps werd bekend door de zelfgeschreven gedichten die ze wekelijks voorlas in het programma van Giel Beelen op 3FM. Op WOS Radio vertelt ze hoe ze haar gedichten schijft. Ook leest ze een bijzonder gedicht voor.



Boekengala: Studiogasten schrijven gezamenlijk een gedicht

Aan het Westlands Boekengala is een schrijf- en dichtwedstrijd gekoppeld. Wij kunnen natuurlijk niet achterblijven en dus maken we met alle studiogasten één groot gedicht. Het wordt een bonte verzameling literaire proza en sinterklaasrijm...



Boekengala: Wie is dichter Adrienne Vooijs?

Het Westland kent vele schrijvers en dichters. Adrienne Vooijs laat zich bij het schrijven van haar gedichten inspireren door de zee. In mei 2010 won zij de Haagse Lenteprijs van Fonds 1818 met het project Grenzeloos Dichten. Zij organiseerde dichtworkshops voor mensen met een multiculturele achtergrond.



Boekengala: Boekenweek wordt heel bijzonder in de bibliotheek

Eind maart wordt de Boekenweek gehouden. Natuurlijk besteedt Bibliotheek Westland daar volop aandacht aan. Louise van Arkel en Gonneke Wegner vertellen wat er tijdens deze bijzondere week te doen is in de Westlandse bibliotheken.



Boekengala: Bibliotheek Westland mede-organisator Westlands Boekengala

Op 28 maart wordt in WestlandTheater De Naald het eerste Westlands Boekengala gehouden. De bibliotheek Westland is één van de organisatoren. Louise van Arkel en Gonneke Wegner leggen uit wat we op het gala kunnen verwachten.



Regionieuws

Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Morgenochtend presenteert Hildo Göbel weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.