Archief

Van der Tak wil ouders van dronken jongeren 'confronteren'

Burgemeester Sjaak van der Tak komt binnenkort met een brief over het verloop van de carnavalsfeesten in Wateringen en De Lier. De politie heeft daar beelden gemaakt. "Die beelden zijn heftig", zegt de burgemeester.

Op de feesten twee weken geleden werden tientallen dronken jongeren aan de deur geweigerd. Een aantal jongeren raakte door de drank onwel en moest met een ambulance naar het ziekenhuis. In de meeste gevallen ging het om 'indrinkers'.

Van der Tak somde donderdagavond in een commissievergadering een aantal feiten op. Uit een aantal blaastesten bij jongeren kwamen waarden tot 950 ugl. "Dan ben je op z'n Westlands gezegd 'kachel'. Dat zit tegen de grens comazuipen aan", spiegelde hij voor.

In de aankomende feitenbrief wordt ook de vraag gesteld hoe hiermee om te gaan. Van der Tak wil de ouders van dronken jongeren op het gemeentehuis uitnodigen en ze aan tafel 'confronteren'. Jongeren de toegang ontzeggen bij een volgend evenement ligt volgens de burgemeester juridisch lastig en ingewikkeld.

Categorieen:
Wateringen De Lier 112