Archief
Signbiblio

Signbiblio

'Menselijke aanpak voor verwarde personen'

De gemeenten Westland en Midden-Delfland willen een menselijker aanpak voor personen met psychische problemen die in aanraking komen met de politie. Personen met verward gedrag die niet verdacht worden van een misdrijf, worden voortaan door de politie naar GGZ Delfland aan de Sint Jorisweg in Delft gebracht. Daar worden ze opgevangen, beoordeeld door een arts en krijgen ze de zorg die ze nodig hebben.

Om dit te bekrachtigen, wordt op maandag 13 maart een overeenkomst ondertekend met de gemeenten Delft en Pijnacker-Nootdorp, GGZ-Delfland, het Openbaar Ministerie en de politie, waarmee de opvang van personen met verward gedrag geregeld wordt. Deze mensen zijn niet gebaat bij een verblijf in een politiecel, aldus de betrokken gemeenten. Personen met verward gedrag die verdacht worden van een misdrijf, worden naar de Opvang Verwarde Personen van het hoofdbureau van de politie in Den Haag gebracht.

Het rijk heeft opdracht gegeven aan alle gemeenten, politie en zorgaanbieders om uiterlijk in 2018 te komen tot een zogeheten sluitende aanpak rond mensen met verward gedrag. Het aantal meldingen bij de politie van verwarde en overlast gevende personen neemt namelijk toe.