Archief

In het OchtendMagazine: primeur over Rob&Carlo en hoe goed kunnen de kamerkandidaten pitchen?

In het OchtendMagazine belden we de drie Westlandse kandidaten voor de Tweede Kamer en lieten ze spontaan pitchen. Harold-de-Duivenman gaf zijn visie op de wereld, we bezochten een NLdoet-activiteit en er was belangrijk nieuws over Rob&Carlo.

Kunnen de Westlandse Tweede Kamer kandidaten onverwachts pitchen?

Drie Westlanders zijn verkiesbaar voor de Tweede Kamer. Als Tweede Kamerlid kan het natuurlijk voorkomen dat je spontaan een microfoon onder je neus krijgt en allerlei ingewikkelde vragen moet beantwoorden. Om te testen hoe goed de drie Westlandse kandidaten daarmee om kunnen gaan, belden we ze live in de uitzending en lieten ze direct een pitch doen. Karin Zwinkels staat op plaats 30 bij het CDA, Arne Weverling staat op plaats 29 bij de VVD en Wendy Vianen staat op plek 6 bij Nieuwe Wegen.







Wat stemt Harold-de-Duivenman?

Elke vrijdag geeft Westlander Harold-de-Duivenman zijn visie op de wereld, de regio en de duiven. Natuurlijk zijn wij benieuwd op welke partij hij gaat stemmen én waarom. Maar komt dat wel goed? Heeft hij wel de juiste naam bij de juiste persoon? Het werd weer een hilarisch gesprek...





Belangrijk nieuws van Rob & Carlo!


Er is belangrijk nieuws over de Westlandse zangers Rob&Carlo. WOS-presentator Jim Gardien gaat het nieuws vrijdagmiddag in zijn programma op WOS Radio bekend maken. Jim doet ook tegen zijn collega's nogal geheimzinnig over de primeur. Daarom belde ochtendshow-presentator Hildo Göbel Jim vrijdagmorgen live in de uitzending op, om hem de primeur te ontfutselen...



Sport: worden de badmintonners van Velo weer landskampioen?

Dit weekend kunnen de badmintonners van Velo landskampioen worden. In de Maaspoort in Den Bosch strijdt Velo tegen DKC uit Den Haag. Vorig jaar werd Velo ook landskampioen. Er staan dit weekend ook een aantal spannende voetbalwedstrijden op het programma. Sportverslaggever Stefan van Eijk praat ons bij.



Aan de slag bij NLdoet in Maassluis

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart steken veel maatschappelijk betrokken regiogenoten de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Verslaggeefster Diana de Bruijn ging naar Maassluis en bezocht daar één van de vele acties. Kijk voor alle acties op www.NLdoet.nl.



Waarom komen bezoekers naar de Seasonal Trade Fair

Ieder jaar rond de start van het kuipplantenseizoen is de Seasonal Trade Fair in gebouw van FloraHolland in Honselersdijk. Kwekers tonen hun assortiment en handelaren zijn op zoek naar het neusje van de zalm. Maar er zijn veel meer redenen om de beurs te bezoeken. We namen een kijkje en spraken met bezoekers.



Eerste steen nieuwbouw winkelcentrum Koningshoek

In Maassluis is donderdagmiddag een begin gemaakt met de nieuwbouw van de uitbreiding van winkelcentrum Koningshoek. Wethouder Arnold Keijzer gaf samen met Hans Vermeeren van Wereldhave het startsein voor de bouw. Ook legden zij gezamenlijk de eerste steen.



Woonbeurs Westland weer van start

Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar de Woonbeurs Westland georganiseerd op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart in de Kiem in 's-Gravenzande. Dertig bedrijven in de woonbranche doen mee aan dit mooie Westlandse evenement om de bewoners van het Westland te inspireren. Het publiek kan in een ongedwongen sfeer kennismaken met trends op het gebied van wonen, koop en verkoop van de woning, inrichting van huis en tuin en energiezuinig wonen. Yvonne van Luyk weet er alles van.



Poll

De PVDA wil dat prikkelbosjes bij speeltuinen worden vervangen door 'een kindvriendelijke variant' omdat kinderen zich vaak bezeren. Vind je dat een goed idee?