Archief

In het OchtendMagazine: Luisteraar weet waar verdwenen gemeentewapen De Lier is

Luisteraar WOS Radio weet waar het gemeentewapen van De Lier is!

Opschudding in De Lier: het schildje met het gemeentewapen van De Lier dat vroeger aan de muur van het inmiddels gesloopte gemeentehuis van De Lier hing, is verdwenen. De gemeente heeft aangifte gedaan van vermissing. Vanmorgen werden we gebeld door een luisteraar van WOS Radio, die zegt te weten waar het wapen is. We luisteraar wil anoniem blijven, daarom hebben we zijn stem vervormd.



Mogelijk toch geldautomaat op het feestlandje in De Lier

De kans is aanzienlijk vergroot, dat de nieuwe geldautomaat in De Lier toch geplaatst kan worden op het landje naast Hoofdstraat 137. De gemeente bekijkt of er vijf bomen gekapt kunnen worden. De waardevolle iep blijft staan. Het Oranje Comité is blij. We spraken met Piet Voskamp.



Haagse statushouders aan de slag in de Westlandse kassen?

Het Westland kan Den Haag helpen om mensen met een bijstandsuitkering en het groeiend aantal statushouders aan het werk te krijgen. Er komen steeds meer banen omdat er in de nabije toekomst minder Poolse arbeidsmigranten komen. In het verleden is het ook met de gemeente Rotterdam geprobeerd. We spraken met wethouder El Mokaddem en een tuinder.



Verkiezingsdebat voor mensen met een verstandelijke beperking

Middin organiseert op 7 maart een verkiezingsdebat voor haar cliënten. Op een laagdrempelige manier kunnen er vragen gesteld worden. Van diverse partijen zijn vertegenwoordigers aanwezig, waarvan twee uit Westland: CDA-kandidaat Karin Zwinkels en Nieuwe Wegen kandidaat Wendy Vianen.



Update verkiezingen: Kandidaat kamerlid Wendy Vianen

Drie Westlanders zijn kandidaat voor de Tweede Kamer. Vandaag belden we met Wendy Vianen uit Monster. Zij staat op plek 6 van de lijst van Nieuwe Wegen, de partij van Jacques Monasch. Ze is druk met het plakken van posters en ze doet mee aan het debat dat volgende week wordt gehouden voor mensen met een verstandelijke beperking.



Koorts, spierpijn en koude rillingen: de griepgolf is nog niet voorbij

De griepgolf lijkt nog niet voorbij. Velen hebben er last van. Het grieperige gevoel houdt bij lang aan. Als je denkt genezen te zijn, komt de griep soms weer terug. Lijfstijldiëtiste Marjolein van Dop geeft tips hoe je kunt voorkomen dat je griep krijgt.



Verkiezingen op basisschool in Schipluiden

Op een basisschool in Schipluiden worden verkiezingen gehouden. De leerlingen hebben partijen opgericht. Er wordt stevig gedebatteerd. De leerlingen laten elkaar uitspreken en er wordt geluisterd naar elkaars argumenten. De leerlingen leren veel over politiek, maar wellicht kunnen politici in de landelijke en gemeentepolitiek ook wat leren van de leerlingen.



Gezocht: Leden voor cliëntenraad, barmannen en telefonisten

Vitis Welzijn heeft een groot bestand met vacatures voor vrijwilligers. Elke week zet Sophie de Backer drie vacatures in de schijnwerpers. Vandaag zijn we op zoek naar leden voor de cliëntenraad voor Stichting Klimkoord, barmedewerkers voor VV Naaldwijk en telefonisten voor de Boodschappendienst van Vitis Welzijn. Je vindt alle vacatures op www.VitisWelzijn.nl.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat ons bij over laatste nieuws uit de regio.



Poll

Het gemeentewapen is De Lier is verdwenen. Weet jij waar het is?