Archief

Midden-Delflandse oppositie wil aardwal tegen geluidsoverlast A4

De oppositiepartijen PvdA, VVD en Fractie Snethlage van Midden-Delfland zouden graag zien dat er een aardwal geplaatst wordt langs de A4, ter hoogte van buurtschap Hodenpijl tussen Schipluiden en Den Hoorn. De partijen hebben een motie ingediend, waarin zij vragen om kort te onderzoeken wat een aardwal zou kosten en of de bewoners vinden dat ze hiermee op korte termijn gedeeltelijk zijn geholpen.

"De gemeente Midden-Delfland heeft ongeveer 17 miljoen euro van de rijksoverheid ontvangen als compensatie voor het feit dat de A4 over ons grondgebied werd doorgetrokken. We hebben inmiddels miljoenen gestoken in verfraaiing van het gebied, maar inwoners die daadwerkelijk letterlijk last hebben van het geluid en fijnstof van deze A4 laten we in de kou staan", aldus de partijen.

De gemeente Midden-Delfland vroeg eerder al om actie vanuit Rijkswaterstaat, maar die gesprekken verlopen uiterst stroef. Dit omdat het om een reeds bestaand gedeelte van de weg gaat en er pas in 2018 een geluidsmeting in de planning is opgenomen. De PvdA, VVD en Fractie Snethlage zien daarom een aardwal met beplanting tegen fijnstof of schutting met klimop als een voorlopige, gedeeltelijke oplossing.

De motie zal tijdens de raadsvergadering van komende dinsdag worden ingediend.