Archief
Signbiblio

Signbiblio

Meer burenruzies in Midden-Delfland

Buren in Midden-Delfland zaten elkaar in 2016 flink op de huid. Werden in 2015 nog 44 burenruzies en conflictbemiddelingen in de gemeente gemeld, in het afgelopen jaar is dit aantal gestegen naar 73. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers van 2016.

"In een situatie van economische slechtere tijden en spanningen die dat met zich brengt, kan het ergeren aan elkaar gaan toenemen", verklaart de gemeente in het Actieprogramma Veiligheid Midden-Delfland 2017-2018. "De impact hiervan kan leiden tot een forse verslechtering van het woon- en leefklimaat. Ook de gevoelens van veiligheid kunnen afnemen."

De gemeente wil de organisatie Xtra inzetten om actie te ondernemen bij conflicten. Daarvoor is een bedrag van 8.000 euro uitgetrokken. De helft van die kosten wordt gedragen door woningcorporatie Wonen Midden-Delfland, die hier ook veel belang bij heeft.

Geluidsoverlast

Het aantal meldingen van geluidsoverlast nam in het afgelopen jaar met 55 procent toe. Werden in 2015 nog 62 meldingen van geluidshinder gemeld, het jaar daarop bedroeg dat aantal 96. Midden-Delfland wil de komende jaren geluidsvoorschriften daarom op aanvraag laten controleren door de Omgevingsdienst Haaglanden.