Archief
WOS Media

WOS Media

Gemeentehuisplein geen feestlocatie tijdens BraDeLier

Het voormalige gemeentehuisplein in De Lier zal in de nieuwe vorm geen feestlocatie meer zijn tijdens de Lierse feestweek. Op deze locatie worden appartementen gebouwd en daarna is er geen ruimte meer voor feesten.

Vanaf dit jaar zijn er twee locaties over, namelijk het veld bij de Bleijenburgbrug en het Oranjeplein in het centrum van de kern. Het Oranje Comité (OC) blijft feesten organiseren op het veld bij de brug, maar wie er op het Oranjeplein gaat staan, is nog niet bekend. Voorheen werd die locatie uitgebaat door café The Doors.

Het OC gaat de gemeente laten beoordelen welke horecagelegenheid er mag gaan staan op het Oranjeplein. De eigenaren en uitbaters van Lierse cafés mogen bij de organisatie een aanvraag doen. Het is ook mogelijk dat cafés samen een aanvraag indienen, aldus voorzitter Piet Voskamp van het OC.

Pinautomaten

Er is echter nog een probleem dat moet worden opgelost. De Rabobank wil pinautomaten terugbrengen in de dorpskern en deze plaatsen op de locatie bij de Bleijenburgbrug. Hier is het OC op tegen. De automaten staan daar volgens het comité in de weg. Het OC zal zich daarom fel verzetten tegen de komst.

Categorieen:
De Lier Cultuur