foto Martijn Molenaar WOS Media

Zaalkorfbal: ONDO Vergeet zich veilig te spelen

In de tweede klasse G is ONDO vergeten zich veilig te spelen. De voorlaatste wedstrijd in de zaalcompetitie had voor de 's-Gravenzandse ploeg minimaal een punt moeten opleveren, echter na een zeer spannende wedstrijd tegen Kinderdijk stond de Westlandse ploeg met lege handen (22-21).

In sporthal Blokweer in Alblasserdam begonnen beide ploegen aan de wedstrijd in de wetenschap dat beiden één punt nodig hadden om zich weer een jaar tweedeklasser te noemen. Na 60 minuten korfbal had Kinderdijk twee punten en was het veilig. ONDO moet volgende week in de derby tegen ODO minimaal een punt halen, anders is de ploeg afhankelijk van onder meer de huidige nummer zeven sc Twist. Een voordeel is dat ONDO ruim 45 minuten later begint dan sc Twist.

In Alblasserdam had ONDO een matige start en het keek al snel tegen een 4-1 achterstand aan. De 's-Gravenzandse ploeg hervond zich tijdig en leidde zelfs na de eerste helft met 12-11. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel. Het grootste verschil was drie treffers. In de slotfase verdedigde Kinderdijk een 22-19 voorsprong. Robert van Essen en Tessa de Jong brachten de spanning terug (22-21). De gelijkmaker werd wel gescoord door Rick Vermeer, echter deze werd afgekeurd door de arbiter van dienst. Kinderdijk won met 22-21. Bij ONDO was Matthijs Verbaan met zes scores topscorer.