Archief
D66 Westland

D66 Westland

Digitalisering gemeentepost gaat D66 niet snel genoeg

Het gaat D66 Westland niet snel genoeg, de overgang van brievenpost naar digitale post. De partij vraagt zich af waarom er na een gewenningsperiode van een jaar niet dit jaar nog is overgegaan op alleen digitaal verzenden van de gemeentelijke belastingaanslagen, net zoals de belastingdienst.

D66 heeft nu schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het onderwerp. Er zou volgens de fractie namelijk eerst nog een evaluatie plaatsvinden over hoe het proces in 2016 was verlopen, voordat de belastingaanslagen voor 2017 verstuurd zouden worden. Dat is niet gebeurd en D66 wil weten waarom.

Is het college het met D66 Westland eens dat het nog steeds per post versturen van correspondentie door de gemeentelijke en landelijke overheid en overheidsinstellingen niet in lijn is met het streven naar kostenbesparingen en het behalen van milieudoelstellingen, wil de partij verder weten.

Berichtenbox

De bedoeling was volgens D66 dat alle belastingplichtigen de correspondentie van de Belastingdienst elektronisch zouden gaan ontvangen. Dit zou dan moeten gebeuren via de berichtenbox op Mijnoverheid.nl. Iedereen die geen internet had, kon nog steeds papieren post krijgen.

Categorieen:
Westland Politiek