Archief

Begraven op zaterdagmiddag mogelijk gangbaar in Westland

De kans is aanwezig dat binnen afzienbare tijd in Westland het begraven op zaterdagmiddag tot 15.00 uur binnen de standaardtijden gaat vallen. Dat blijkt uit het antwoord van B en W op vragen van de fractie van het CDA.

Tot dusver geldt op zaterdag 12.00 uur als de limiet en komen er dus drie extra uren bij. Overigens mag er nu ook al op zondag en op algemeen erkende feestdagen worden begraven, maar dan geldt een toeslag op de kosten.

Hoewel de gemeentelijke kosten van begraven op zaterdag hetzelfde zijn als op andere dagen door de week, wordt er wel een toeslag doorberekend voor het gebruik van de aula en de koffiekamer op zaterdag.

CDA-raadslid Cor van der Mark had medio januari schriftelijke vragen ingediend over het begraven op zaterdagmiddag nadat dit onderwerp door meerdere uitvaartondernemers ter sprake was gebracht. "Wij kunnen ons indenken dat de huidige maatschappij om een wat ruimere openingstijd vraagt", opperde Van der Mark.

"Deze onderzoeksvraag wordt nu betrokken bij de totstandkoming van het beheerkader begraafplaatsen", aldus het college van B en W.

Categorieen:
Regio Westland