Archief
Prinsenbos - foto Wybe Epema

Prinsenbos - foto Wybe Epema

Tientallen leefbaarheidsprojecten in Westland

Westland gaat op korte termijn een reeks kleine en grotere projecten uitvoeren om de leefbaarheid van de kernen te verhogen. Er is door de gemeenteraad, met unanieme instemming, een bedrag van 3,75 miljoen euro uitgetrokken voor enkele tientallen projecten in de gehele gemeente.

Het bestedingsvoorstel is tot stand gekomen in overleg met een speciale werkgroep uit de gemeenteraad. Een groot deel van het geld is bestemd voor het verbeteren van het groen in de kernen. Ook komen er extra investeringen op het gebied van spelen, sporten, recreëren en ontmoeten in de openbare ruimte.

Uitbreiding Prinsenbos

Voorbeelden van projecten zijn: uitbreiding van het Prinsenbos in Naaldwijk met een aansluitend terrein van het Hoogheemraadschap van Delfland (onder meer ten bate van de scouting) en een vergroening van de middenberm op de Koningin Julianaweg in 's-Gravenzande. Maar bijvoorbeeld ook het vervangen van de skatebaan aan de Arckelweg in Poeldijk en deze uitbreiden met een fitnessplek. Er is overigens ook een fitnessplek voorzien in het Wateringse Hofpark, met extra speelgelegenheid voor de jeugd. Verder wordt er onder meer twee ton voor de aanleg van ruiterpaden uitgetrokken.

Het Leefomgevingsfonds wordt tijdens de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag op 22 maart officieel gelanceerd.