Archief
Keenenburgweg 6 - foto Google Streetview

Keenenburgweg 6 - foto Google Streetview

Midden-Delfland koopt en huurt woningen voor statushouders

De gemeente Midden-Delfland heeft enkele woningen in Schipluiden en Maasland op het oog om statushouders in te huisvesten. Dat staat vermeld in een brief die het college van B en W heeft gestuurd aan de gemeenteraad.

Het pand aan de Keenenburgweg 6 in Schipluiden wordt voor minimaal twee jaar gehuurd door de gemeente. Op korte termijn kunnen daar zes zogeheten vooruitreizigers gehuisvest worden. In Maasland worden drie eengezinswoningen gekocht, die ruimte moeten bieden aan in totaal 12 personen.

In Den Hoorn wordt half maart begonnen met het plaatsen van tijdelijke woningen in de Kreekzone. Daar wordt plaats geboden aan elf vooruitreizigers en vier gezinnen. De gemeente verwacht daarnaast dat Wonen Midden-Delfland in het eerste helft van dit jaar nog eens vijf woningen kan toewijzen aan 15 statushouders.

De maatregelen moeten in de eerste zes maanden zorgen voor onderdak aan in totaal 56 statushouders. Daarmee zou de achterstand van 20 statushouders, die de gemeente in 2016 heeft opgelopen, worden ingehaald. Ook zou voldaan worden aan de taakstelling om 15 statushouders te huisvesten in de periode van januari tot en met juni.

De gemeenteraad besloot vorig jaar dat in Midden-Delfland, naast de wettelijke taakstelling van 48 personen in 2016, nog eens 25 tot 50 personen extra gehuisvest moeten worden. Het college wil daarover met de raad in gesprek, aangezien de instroom in de asielzoekerscentra is verminderd en de huisvesting van statushouders veel maatwerk vergt.