Archief

In het OchtendMagazine: Grote vissen in Prinsenbos en cheques voor twee Westlandse stichtingen

In het OchtendMagazine vanmorgen onder meer aandacht voor een aantal grote vissen in het Prinsenbos. Ook bespraken we de leegstand in winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk en bespraken we met politiewoordvoerder Cor Spruijt verschillende ongelukken.



Vissers onderzoeken visstand in het Prinsenbos


Een grote groep vissers is vandaag aan het vissen in het Prinsenbos in Naaldwijk. De vissers onderzoeken hoeveel vis er in het water zit. De gemeente heeft het water in het Prinsenbos aangewezen als zwemwater en daar hoort volgens de vissers een goede visstand bij. De eerste resultaten zijn bemoedigend, want er zijn vanmorgen al heel wat grote vissen gevangen. Uiteraard worden alle vissen teruggezet.



"Huur winkel in De Tuinen moet omlaag"

In winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk staan verschillende winkelpanden leeg. Dat komt volgens Aart den Haan, de eigenaar van modewinkel Haantje, door de hoge huren die de winkeliers moeten betalen. In veel winkelgebieden gaan de huurprijzen volgens de ondernemer omlaag, in De Tuinen echter niet. Om toekomstbestendig te zijn, zullen winkels ook meer aan 'beleving' moeten gaan doen. Het winkelend publiek verwacht volgens Den Haag steeds meer.



Scouting doet mee aan Gay Pride

De scouting gaat komende zomer meevaren met de Gay Pride. Scoutinggroep De Lier gaat meehelpen met het optuigen van de boot. Door mee te doen, wil de scouting laten zien dat iedereen welkom is bij de scouting. Het thema is 'Proud to be (sc)out'. De organisatie is nog wel op zoek naar een boot van zo'n 18 meter.

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/308812766&color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false"></iframe>

Veel ongelukken zorgen voor drukke tijden bij de politie

De afgelopen dagen gebeurde er in onze regio verschillende ongelukken. Bij een ernstig ongeluk op de Wippolderlaan in Wateringen belandde een auto op z'n kop. In De Lier eindige een proefrit met een dure auto tegen de vangrail en in Maassluis botsten een scootmobiel en een busje frontaal op elkaar. Maar er was ook goed nieuws: dankzij de buurtpreventie werden dieseldieven betrapt. Politiewoordvoerder Cor Spruijt licht toe.





Avavieren en Fun&Fit krijgen cheque van ING-fonds


De Westlandse stichting Avavieren heeft een cheque van 3.000 euro ontvangen van het ING-fonds 'Help Nederland Vooruit'. De stichting gaat het geld gebruiken voor de bouw van vakantiewoningen voor gehandicapten. Ook Fun&Fit ontvangt een cheque; de organisatie uit Heenweg kreeg 1.500 euro. De twee stichtingen waren genomineerd voor de ING-actie en moesten zoveel mogelijk stemmen verzamelen. De twee Westlandse stichtingen deden het goed, want van de 250 initiatieven, eindigde Avavieren op plaats twee en Fun&Fit op plaats vier.





Wel of geen ongelijkvloerse kruising op de Strandweg in Hoek van Holland?

Komt er wel of geen ongelijkvloerse kruising aan de Strandweg in Hoek van Holland. Donderdagavond weten we het, want dan hakt de Rotterdamse gemeenteraad de knoop door. Zoals het er nu naar uit ziet, blijft de kruising gelijkvloers als de toekomstige metrolijn naar het strand wordt doorgetrokken. De collegepartijen CDA, Leefbaar Rotterdam en D66 zijn tegen de komst van een 'duurdere' ongelijkvloerse kruising. Volgens gebiedscommissielid Ineke Vos (PvdA) zou dat 'waardeloos' zijn. De ongelijkvloerse kruising zou ruim 19 miljoen euro kosten. In een project van meer dan 300 miljoen had dat geen probleem mogen zijn, vindt Vos.





Het regionieuws


Nieuwslezer Bas Booister brengt ons op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.





Poll

Donderdagavond beslist de gemeenteraad van Rotterdam of er wel of geen ongelijkvloerse kruising komt bij de Strandweg in Hoek van Holland. Wat vind jij?