Archief
Google Streetview 5

Google Streetview 5

Midden-Delfland wil rustpunten op woonerven

Als het aan de gemeente Midden-Delfland ligt, komen er voor fietsers en wandelaars in het buitengebied meer rustpunten. Deze pauzeplaatsen met voorzieningen als koffie, oplaadpalen en toiletten worden op woonerven geplaatst met een herkenbaar rustpuntbord.

Rustpunten zijn niet nieuw. Er zijn er al zo'n vijfhonderd in Gelderland, Overijssel, Groningen, Noord-Holland, Overijssel en Utrecht. Ze moeten vlakbij een fiets- of wandelroute liggen of tussen meerdere recreatieve knooppunten.

"Rustpunten zijn bij uitstek geschikt om de open plekken tussen horecagelegenheden op te vullen. Het is een aanvulling op het bestaande horeca-aanbod", aldus de gemeente. "Een mooie plek voor zo'n punt is bijvoorbeeld bij een pand met een (voormalige) agrarische bestemming, in de buurt van een bijzonder (monumentaal) gebouw of op een aantrekkelijk perceel."

Mensen die geïnteresseerd zijn in een rustpunt op hun erf, kunnen zich melden via www.rustpunt.nu. Na de registratie ontvangen zij een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op dinsdagavond 7 maart in het gemeentehuis van Midden-Delfland in Schipluiden.