Archief
GJ van Dooremaal

GJ van Dooremaal

Buurtpreventen betrappen dieseldieven in Schipluiden

In Schipluiden hebben buurtpreventen zondagavond twee dieseldieven op heterdaad betrapt op de vrachtwagenparkeerplaats. Nadat zij waren aangesproken door de preventen, gingen het duo er in een camperbus vandoor. Die bus is later elders in het dorp teruggevonden, met daarin twee honden en een vat dieselbrandstof.

De buurtpreventen deden in een aangrenzende wijk hun ronde, toen zij een camperbus het parkeerterrein zagen oprijden. Omdat de boel niet werd vertrouwd, gingen zij poolshoogte nemen.

Op het busje zaten de kentekenplaten dubieus gemonteerd met tie-wraps. Een donkergeklede man en vrouw met een Oost-Europees uiterlijk stonden naast een geparkeerde vrachtwagen. Er was een pompje in werking en het stonk er naar diesel.



Nadat nadat de twee waren aangesproken, stapten zij in de camper en gingen er vandoor. Er werd direct melding gedaan bij de politie en een bericht verstuurd naar de appgroep van buurtpreventen. Door gealarmeerde preventen werd elders in het dorp de bus aangetroffen.

In de bus werd door inmiddels gearriveerde politieagenten een vat diesel en twee honden aangetroffen. De verdachten hadden zich uit de voeten gemaakt. Er is door een aantal preventen en de politie nog geruime tijd gezocht in het dorp en omgeving, maar de verdachten bleven spoorloos.

Het voertuig is door de politie in beslag genomen en het personeel van de dierenambulance heeft zich over de honden ontfermd.

Categorieen:
112