Archief
foto Leo Alleblas WOS Media

foto Leo Alleblas WOS Media

Zaterdagvoetbal: Maasdijk en Schipluiden winnen derby

Drie derby's stonden op het programma in de derde klasse. Maasdijk haalde drie belangrijke punten binnen na winst op Naaldwijk. Schipluiden versloeg VELO. MVV'27 en Verburch deelden de punten. KMD verloor drie belangrijke punten in strijd om het kampioenschap en de tweede periodetitel. MSV'71 is bezig aan een ijzersterke reeks en hijgt de nummers één en twee in de nek. Quintus won weer na twee nederlagen op rij.

Derde klasse B

KMD verloor drie belangrijke punten in strijd om het kampioenschap en de tweede periodetitel. Op sportpark Suydervelt won GDA de topper met 2-0 en nam hierdoor de leiding over in de tweede periode. De Loosduinse ploeg heeft twee punten voorsprong op KMD met nog één wedstrijd te spelen. Over twee weken valt de beslissing. KMD gaat naar VELO en GDA ontvangt Maasdijk. KMD staat nu op plaats twee, want Die Haghe won wel en staat nu drie punten los.

Maasdijk behaalde drie belangrijke punten in de streekderby tegen Naaldwijk. De Maasdijkse ploeg won met 3-0 en dat was na vier nederlagen op rij broodnodig. Zeker om aansluiting te houden met de overige laagvliegers in deze klasse. Maasdijk blijft wel dertiende staan. Naaldwijk verloor voor de tweede keer op rij en kan de tweede periodetitel definitief vergeten. Naaldwijk blijft vijfde.

De andere streekderby tussen Schipluiden en VELO betekende voor de toeschouwers weer veel doelpunten. Op sportpark Keenenburg won Schipluiden met 3-2 en de winnende treffer viel in de slotfase. VELO is nu met 49 treffers de meest scorende ploeg, maar heeft ook de slechtste defensie met 42 tegentreffers. Schipluiden won voor de tweede keer dit seizoen met één treffer verschil en staat nu achtste. VELO behaalde voor de vijfde keer een 3-2 score. Hiervan won een tegenstander drie keer met deze cijfers. VELO blijft vierde.

De derde streekderby eindigde onbeslist. Op sportpark De Commandeur eindigde het treffen tussen MVV'27 en Verburch in een 2-2 eindstand. De Poeldijkse ploeg en de Maaslandse ploeg eindigden voor de derde keer met deze eindstand tijdens deze competitie. Verburch is kampioen in puntendelingen, namelijk zeven. MVV'27 staat nu zevende en Verburch zakt van plaats zeven naar plaats negen.

Vierde klasse D

MSV'71 is bezig aan een goede serie. Voor de zevende keer op rij wist MSV'71 tot winst te komen. Semper Altius werd met 3-1 aan de kant geschoven. MSV'71 staat derde en heeft acht punten achterstand op koploper CION. MSV'71 strijdt samen met DVO'32 om de tweede periode. De Vlaardingse ploeg heeft één wedstrijd minder gespeeld en staat één punt achter MSV'71.

Quintus won voor de tweede keer dit seizoen met 7-0 en na twee nederlagen op rij werd weer gewonnen. Aan de Leeuwerik werd Concordia met een zevenklapper naar huis gestuurd. Voor de Heulse ploeg was het de vierde keer dat geen tegendoelpunt werd geïncasseerd. Quintus blijft op plaats zes staan.