Archief

Trias Westland ligt weer op koers

Na de vertraging van om en nabij een half jaar, ligt het project Trias Westland aan de Lange Broekweg in Naaldwijk weer op koers. Dat meldt het projectteam donderdag. Naar verwachting kan er in april gestart worden met de realisatie van het project, nadat de financiƫn rond zijn. Eerder werd er nog uitgegaan van juni.

Eind vorig jaar kon er nog geen hoofdaannemer gevonden worden voor het project, waarbij er geboord moet worden naar vier kilometer diepte. Daarom voert Trias nu zelf de regie en zijn de losse werkzaamheden in de markt gezet. Circa 85 procent van de offertes hiervoor zijn binnen.

Nog deze maand starten de onderhandelingen met de aanbiedende partijen en wordt er overgegaan tot voorlopige gunning. Ook de banken gaan nog in februari van start met hun besluitvormingsproces.

Voor omwonenden is er een omgevingsmanager aangesteld. Deze persoon is het centrale, laagdrempelige aanspreekpunt voor omwonenden, bedrijven en instellingen. Nog dit voorjaar volgt er een tweede informatiebijeenkomst, na een eerdere bijeenkomst die in september werd georganiseerd.