Archief
WOS Media

WOS Media

'Geen geldautomaat op die locatie plaatsen'

Het Lierse CDA-raadslid Cor van der Mark heeft geen begrip voor de locatiekeuze ten bate van een nieuwe geldautomaat in zijn woonplaats. Ook het Oranjecomité heeft zorgen, meldt hij. Van der Mark ziet zoveel bezwaren, dat hij er vragen over heeft ingediend bij B en W van Westland.

De beoogde locatie betreft het terrein naast Hoofdstraat 137. Van der Mark draagt kennis van een eveneens aan het Hoogheemraadschap van Delfland voorgelegde aanvraag, waarin de gewenste plek exact is aangegeven. Hij wijst er op, dat precies op deze plek de aansluiting zit voor de toiletvoorzieningen tijdens evenementen, waaronder het Bradelierfeest. Als de toiletunit dient op te schuiven, moeten er meerdere bomen sneuvelen, stelt Van der Mark. "Heeft het college nagedacht over het wijzigen van de bestemming 'groen' die nu op dit terrein rust?", voegt hij er aan toe.

Drukke kruising

Verder maakt hij zich zorgen over de verkeersveiligheid: "De locatie ligt precies op één van de drukste kruisingen van De Lier. Hoe denkt het college over de veiligheid van de weggebruikers en voetgangers?" Ook wil hij weten of er is nagedacht over de verkeersstroom rondom deze geldautomaat, omdat er overdag zelden een vrije parkeerplek in de nabijheid is.



Tot slot wil Van der Mark weten, welke andere locaties er in De Lier zijn bekeken en beoordeeld en wat daarvan de uitkomst is.

Categorieen:
De Lier Westland Politiek