Archief

Nog geen oplossing voor lawaaiklachten A4

Bewoners van buurtschap Op Hodenpijl op de grens tussen Schipluiden en Den Hoorn, zitten voorlopig nog in het lawaai van de naastgelegen A4. De gemeente Midden-Delfland vraagt om actie vanuit Rijkswaterstaat, maar die gesprekken verlopen uiterst stroef.

Bewoners hebben berekeningen van Rijkswaterstaat in hand, maar die hebben betrekking op de nieuwe A4 Midden-Delfland, die in december 2015 is geopend. De klagende bewoners wonen langs het al bestaande stuk A4, dus die berekeningen gaan mank.

Wethouder Van Oord sprak dinsdagavond van onaanvaardbare geluidsoverlast. Hij vraagt wegbeheerder Rijkswaterstaat om stappen zoals een geluidsscherm, maar "Rijkswaterstaat komt geen centimeter in beweging", aldus de wethouder.

De wethouder onderschrijft dat het op de 'oude' A4 veel drukker is geworden sinds de openstelling van A4 Midden-Delfland. Er komen nieuwe berekeningen aan, "maar daar heeft Rijkswaterstaat geen haast mee", zei Van Oord.

Komt er vanuit de nieuwe berekeningen van Rijkswaterstaat een resultaat waaruit blijkt dat de geluidsoverlast meevalt, dan zal Midden-Delfland zelf metingen verrichten en aan de wegbeheerder voorleggen. Het college van Midden-Delfland wacht nieuwe antwoorden van Rijkswaterstaat verder af. "Dit zal een schaakspel worden. Ik hoop het niet, maar vrees van wel."