Archief

Al meer dan 10.000 euro voor 'blote benenactie' van Youp

Hij heeft al sinds september geen lange broek meer aangehad en een flinke koude winter achter de rug, maar dat is niet voor niets geweest. De 10-jarige Youp Spaan uit Naaldwijk heeft inmiddels al meer dan 10.000 euro opgehaald met zijn blote benenactie voor de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Youps klasgenoot en vriend Daniël heeft lymfklierkanker. De jonge scholier wil naast geld ophalen voor KiKa hiermee dan ook steun betuigen aan zijn vriend. Youp mist zijn goede vriend in het klaslokaal van de Bernadetteschool en hoopt hem zo snel mogelijk daar terug te zien.

Hoewel de Westlandse Youp vaak kleine bedragen van particulieren krijgt, geven bedrijven soms tot wel honderden euro's van voor zijn actie. Dinsdag kreeg hij nog uit handen Paul van der Hoeven van Fitwinkel Naaldwijk een cheque van 300 euro.

Nog zeker tot en met mei wil de 10-jarige ermee doorgaan. De moeder van Youp vindt dat hij eigenlijk sportkousen zou moeten dragen en vaseline op zijn benen zou moeten smeren tegen de kou. Maar dat vindt Youp valsspelen. Kortom, de lange broeken kunnen voorlopig nog in de kast blijven.

De vader van Youp laat nog weten: "Daniël maakt het naar omstandigheden goed en gaat inmiddels weer naar school. Youp doet het voor alle kinderen met deze ziekte."

Via blotebenenvoorkika@gmail.com kunnen mensen een sponsorbrief aanvragen om Youp te steunen.