Archief

Vervanging Galgebrug en aanleg rotonde Dijckerwaal niet gelijktijdig

Het onderhoud aan de Naaldwijkseweg, waarin de vervanging van de Galgebrug is opgenomen, kan niet worden gecombineerd met de aanleg van de rotonde die de nieuwe wijk Dijckerwaal moet ontsluiten. De planning van de provincie maakt dat onmogelijk, schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van GemeenteBelang Westland.

De fractie had om een combinatie gevraagd om te voorkomen dat bedrijven en bewoners langs de Naaldwijkseweg twee keer overlast zouden ondervinden. Maar volgens het college moet de provincie het onderhoud vanwege werkzaamheden elders voor juli 2017 hebben afgerond. Op dat moment kan de gemeente pas beginnen met het aanbesteden van het werk aan de rotonde.

De aannemer van de provincie begint op 13 februari. De verwachting is dat de werkzaamheden voor de zomervakantie zijn afgerond. Begin april 2017 zal de Galgebrug worden vervangen. De Galgeweg op het wegvak Kruisbroekweg - 's-Gravenzandseweg is dan gedurende circa 3 maanden afgesloten.

De aanleg van de rotonde begint waarschijnlijk in september/oktober 2017 en is dan in het eerste kwartaal van 2018 klaar. Het verkeer van de woonwijken Dijckerwaal fase 1 en 2 is dan via de rotonde rechtstreeks verbonden met de Naaldwijkseweg.

Categorieen:
Westland Politiek