Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Verbijstering bij burgers over vertrek C&A

De aankondiging dat kledingzaak C&A het Naaldwijkse winkelcentrum De Tuinen gaat verlaten, is ook bij burgers hard aangekomen. Dat blijkt onder meer uit de tientallen reacties op de Facebookpagina van WOS Nieuws. De consumenten tonen zich verbluft, verdrietig en boos. 'Triest' is een veel gebruikt woord in de reacties.

Door allerlei oorzaken is De Tuinen in de afgelopen jaren heel wat zaken kwijtgeraakt. Lang niet alle plekken konden weer worden ingevuld. Op sommige momenten werden er tijdelijke winkels ingericht door en voor jonge ondernemers om de sfeer in het winkelcentrum op peil te houden.



'Betaalbare (kinder)kleding'


Nog voordat de voormalige ruimte van V&D (en eventueel die van LaPlace) door supermarkt Dirk in gebruik wordt genomen, staat dus nu al vast dat de grote ruimte van C&A vrijkomt. Tal van burgers zeggen te balen van het vertrek van een zaak met betaalbare (kinder)kleding. Hierbij wordt door sommigen ook een link gelegd met de beschikbaarheid van onder meer winterjassen in het kader van het gemeentelijke Kindpakket voor ouders met een smalle beurs. Verder speculeren inwoners op de komst van een Action-filiaal.

Verstandhouding

Als hoofdoorzaken van de leegloop worden enerzijds het nog immer toenemende inkopen via internet genoemd en anderzijds de naar verhouding hoge huren in De Tuinen. Als complicatie speelt ook de verstandhouding tussen de winkeliers en de beheersmaatschappij een rol. In het recente verleden verweten winkeliers de exploitant herhaaldelijk gebrek aan visie. Er zou te weinig gewicht aan het belang van variatie in het aanbod worden gehecht.

De Rentmeester

De meeste winkeliers in De Tuinen zijn positief gestemd over het plan 'De Rentmeester', aan de westkant naast De Tuinen, waarin een megasupermarkt is voorzien. Dit in tegenstelling tot de eigenaar van het winkelcentrum, het Spoorwegpensioenfonds. Deze is tegen het bestemmingsplan De Rentmeester in beroep gegaan bij de Raad van State. Het verzet bij het pensioenfonds is naar buiten gekomen nadat supermarkt Dirk als nieuwe huurder van de V&D-ruimte in De Tuinen was gestrikt. Maandag wordt de 'Rentmeester-zaak' behandeld bij de Raad van State.

Categorieen:
Naaldwijk Economie