Archief
ONDO 1 1

ONDO 1 1

Zaalkorfbal: ONDO wint knap van Korbis

ONDO heeft een goed resultaat behaald en is na een goede reeks bijna veilig en dat na een matige opening van het seizoen. Valto wist zich te handhaven in de eerste klasse. Dijkvogels heeft nog een kleine hoop op handhaving. ODO had een off-day en CKC Maassluis won wel.



Eerste klasse

Het is Valto in de twaalfde speelronde gelukt om zich veilig te spelen en is volgend seizoen weer eersteklasser. De Lierse ploeg won zelf van Vriendenschaar en zag nummer zeven IJsselvogels verliezen. Door deze resultaten is het verschil tussen IJsselvogels en Valto met nog twee speelronden te gaan vijf punten. In sporthal De Wielewaal in Hardinxveld-Giessendam leidde Valto na de eerste helft met 16-14. Na de pauze waren de treffers duur. Valto won met 19-16.

Tweede klasse E

Dijkvogels heeft de laatste strohalm op handhaving gepakt, maar of de overwinning op GKV voldoende is om op wonderbaarlijke wijze te ontsnappen aan degradatie. Het verschil met nummer zes VZOD is met nog twee punten te gaan drie punten. Na 10 nederlagen op rij kon eindelijk weer gejuicht worden in Maasdijk. Dijkvogels won na een spannend duel met 12-11.

Tweede klasse G

ODO heeft zich zelf een slechte dienst bewezen door te verliezen van degradatiekandidaat Kinderdijk. Door de nederlaag kan de Maaslandse formatie het kampioenschap definitief vergeten. Sterker nog, DVS'69 behaalde in de thuiswedstrijd tegen WION het kampioenschap binnen. Het hoogst haalbare dit seizoen is nu nog plaats twee. Kinderdijk won in sporthal Blokweer in Alblasserdam met 23-12.

ONDO heeft een prima resultaat behaald tegen Korbis en heeft uit de laatste drie wedstrijden twee punten nodig om zich definitief veilig te spelen. In sporthal De Dreef in Waddinxveen won ONDO met 26-22. Voor de 's-Gravenzandse ploeg was het alweer de vierde overwinning op rij.



Tweede klasse H


CKC Maassluis heeft de tweede plaats definitief in handen. In de topper tegen nummer drie KOAG bleef de ploeg aan de goede kant van de score. Het verschil tussen CKC Maassluis en KOAG bedraagt met nog twee wedstrijden te gaan vijf punten. In sporthal De Groene Wetering in Krimpen aan den IJssel was de ruststand 13-11 in het voordeel van de bezoekers. CKC Maassluis vertrok met een 25-22 overwinning.