Archief
Tineke van den Berg

Tineke van den Berg

Schipluiden getroffen door stroomstoring

Schipluiden is vrijdagavond getroffen door een stroomstoring. Deze heeft ruim anderhalf uur geduurd en was rond half twaalf voor het grootste deel van het dorp verholpen. Aanvankelijk kon het energiebedrijf Westland Infra de oorzaak van het probleem niet achterhalen.

Blijkens meldingen van inwoners is een groot gedeelte van Schipluiden door de storing getroffen, met name het centrum en de directe omgeving. Rond 21.50 uur kwamen de eerste meldingen los.

Westland Infra meldde tegen 22.30 uur over de storing Schipluiden/Den Hoorn: ongeveer 2.000 huishoudens hebben geen spanning. Duur en oorzaak nog onbekend.

Vanuit de bevolking wordt gesteld, dat het eerder om 4.000 dan om 2.000 huishoudens zou gaan.Burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland meldde kort na 23.00 uur over de stroomstoring in Schipluiden: "Vele buurtpreventen zijn buiten en diverse gemeentelijke teams paraat".

Intussen ging in de sociale media de traditionele grap rond omtrent een geboortegolf begin november dit jaar. Verder werd geopperd dat in Schipluiden de vrijdag gehouden 'Warmetruiendag' wel heel erg serieus werd genomen.

Het was deze vrijdagavond overigens precies twee weken geleden dat Den Hoorn door een stroomstoring werd getroffen. Deze duurde voor de meeste gedupeerden circa een uur.

Aanvulling zaterdag 11 februari, 8.55 uur:

Westland Infra meldde afgelopen nacht over Schipluiden: "Een spontane storing in een middenspanningskabel waardoor 35 (2.400 aansluitingen) stations zijn getroffen".