Archief

'Animo WK Kassiebouwen verslapte'

"We hebben er zo verschrikkelijk veel tijd in gestopt, dat is met geen pen te beschrijven." Piet van der Ende, voorzitter van Stichting de Zaaier, baalt ervan dat het WK Kassiebouwen moet stoppen, maar merkte dat het op was.

"We begonnen ooit met 32 kassenbouwers, maar het laatste jaar kregen we er met moeite nog 16 bij elkaar", aldus Van der Ende. "De belasting werd te groot en de magie was er van af."

Het evenement bracht jaarlijks geld in het laatje van Stichting De Zaaier, die de opbrengst toewees aan een ontwikkelingsproject in Noordoost-Congo. Ondanks dat het WK Kassiebouwen de stichting door de winter heeft geholpen, zegt Van der Ende dat deze niet meer afhankelijk is van het evenement. "Tijdens de crisis ontvingen we een fractie van wat we gewend waren, maar op dit moment merk ik dat het aan alle kanten een beetje beter gaat. De donateurs staan weer klaar."

Of er nog een vervolg komt op het evenement? "Voorlopig even niet", als het aan Van der Ende ligt. "Sowieso zouden we maar drie jaar het WK Kassiebouwen organiseren en dat zijn er uiteindelijk zes geworden".

Categorieen:
Algemeen