Archief

In het OchtendMagazine: Genderneutraal toilet in Naaldwijk en Razend is een bijzondere musical

In het OchtendMagazine vanmorgen weer volop aandacht voor Val op, Val af. We spraken ook met de hoofdrolspeler van de musical Razend en we hadden het over een genderneutraal toilet.

Hoofdrolspeler musical Razend over thema: "Dwaal niet in je geheimen, maar heb het erover"

Volgende week donderdag is de musical Razend te zien in WestlandTheater De Naald. De musical is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee. Het verhaal gaat over de jonge Sven. Zijn vader drinkt en als hij dronken is, laat hij Sven alle hoeken van de kamer zien. Niemand mag weten dat Sven geslagen wordt. Svens grote liefde Roosmarijn loopt ook met een geheim rond. Haar wiskundeleraar Bob kan niet met zijn vingers van haar afblijven. We spraken hoofdrolspeler Jochem Smit. Hij vertelt over het thema van deze bijzondere musical.



Theaterloods in Naaldwijk krijgt genderneutraal toilet

De fusie van de toneelverenigingen Epicentrum uit Naaldwijk en Sint Jan Baptist '93 uit Wateringen is bekroond met een nieuw gebouw en een nieuwe naam. De fusievereniging gaat Het Wilde Westen heten. In de nieuwe Theaterloods komt een genderneutraal toilet. Op 14 februari wordt het nieuwe gebouw officieel geopend.



Gouden Pleister voor twee 15-jarige helden

De twee 15-jarige vrienden Floris van Dijk uit Maassluis en Kevin van Dijk uit Maasland zijn woensdagmiddag onderscheiden voor hun heldendaad. Op zondag 22 januari wisten zij door snel handelen een echtpaar uit een wak bij Maasland te redden. Uit handen van Pim Zwartjes van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO kregen de jongens de 'Gouden Pleister'. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die niet in het bezit zijn van een EHBO-diploma, maar levensreddende handelingen hebben verricht in afwachting van deskundige hulp. De burgemeesters Edo Haan van Maassluis en Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland waren bij de uitreiking in het Lentiz Reviuslyceum aanwezig om de jongens ook namens de beide gemeenten te bedanken.



Vrijwilligersvacatures van de week

Vitis Welzijn heeft een grote database met vacatures voor vrijwilligers. Wouter licht drie bijzondere vacatures toe. Kijk voor meer vacatures voor vrijwilligers op www.vitiswelzijn.nl.



IJsvereniging Maasland bestaat 100 jaar

De ijsvereniging in Maasland bestaat honderd jaar. Hoewel er geen ijs ligt, is het toch uitgebreid gevierd. Het feest vond plaats in het café waar de vereniging honderd jaar geleden is opgericht. De lokale journalist Gemma van Winden-Tetteroo was erbij.





Val op, Val af

Vorige week zijn de kinderen enthousiast gestart met het project Val op, Val af. We spraken deelnemer Jan. Hij gaat ervoor. Het team Naaldwijk/Honselersdijk/De Lier bestaat alleen uit jongens. De jongens gaan onder leiding van Hilda aan Mindfulness doen. Alle deelnemers hebben een eigen doel. Maar niet alleen het grote doel telt, ook het behalen van kleine tussendoelen is belangrijk.













Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.





Poll

In de theaterloods van fusievereniging Het Wilde Westen komt een genderneutraal toilet. Moeten er in de regio meer genderneutrale toiletten komen?