Archief
Fred van der Ende 1

Fred van der Ende 1

Bomen Wilhelminaplein verhuizen naar 's-Gravenzande

De inrichting van het Wilhelminaplein in Naaldwijk zal de komende tijd drastisch veranderen. Daartoe worden onder meer 17 bomen verplaatst naar 's-Gravenzande. Dat gebeurt op donderdag 16 februari en gaat er bijzonder aan toe.

Zo zal een speciaal transport de leilindes naar de voormalige Koningin Wilhelminaschool in 's-Gravenzande vervoeren. Drie bomen zijn zo goed als 'op' en worden gekapt. Tijdens de operatie blijven de omliggende winkels open.

Nadat de bomen zijn weggehaald worden de open plekken dicht gestraat. Dat duurt tot en met dinsdag 22 februari en gaat ook op zaterdag door. Op het Wilhelminaplein worden dan een aantal hekken geplaatst.

In 's-Gravenzande zal een speciale telescoopkraan de bomen op hun plek zetten. Daarvoor geldt donderdag voor een deel van de Van de Kasteelestraat en omgeving een parkeerverbod.

Het Wilhelminaplein wordt in de toekomst groener en krijgt een besloten karakter. Zo worden er iepen geplant. In het midden komt een centrale ontmoetingplek met de dorpspomp. Daarnaast is er meer plek voor terrassen.