Archief
Google StreetView

Google StreetView

'Zo snel mogelijk hekwerk bij viaduct Poeldijkseweg'

De gemeente Westland gaat snel onderzoeken of er een hekwerk kan worden geplaatst aansluitend aan het viaduct in de Poeldijkseweg in Wateringen. Automobilisten die in de richting van Wateringen rijden, worden soms bij het uitkomen van de 'tunnel' geconfronteerd met voetgangers die plots vanachter de muur de weg op komen. Begin 2014 moest een vrouw daar het oversteken met de dood bekopen.

Wethouder Bram Meijer heeft de actie dinsdagavond toegezegd in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad. Mede namens de raadsleden Jan van Rossum (CDA) en Maxim van Ooijen (D66) was het steunraadslid Eric Borggreve (PvdA) die aandacht voor de verkeersveiligheid op deze locatie vroeg.



Geen belemmeringen

"Het is voor voetgangers vanuit Den Haag richting Wateringen verleidelijk om direct na het viaduct de Poeldijkseweg over te steken richting Oranjewijk. Het mag niet, maar is verleidelijk - ook omdat er geen fysieke belemmeringen zijn", aldus Borggreve.

Volgens de Wateringse politici kan de verkeersveiligheid ter plaatse aanzienlijk worden vergroot door het plaatsen van een hekwerk van 10 tot 20 meter langs het voetpad, gerekend vanuit het viaduct. "Een dergelijke beperkte investering lijkt ons binnen bestaande budgetten te kunnen passen", menen zij.

Wethouder Meijer, zelf ook woonachtig in Wateringen, herkende zich helemaal in de geschetste problematiek.