Archief

Extra druk bij twee overgebleven geldautomaten in De Lier

De geldautomaten in de Albert Heijn en de Bruna in De Lier worden sinds eind januari intensief gebruikt. Het zijn tot april de enige twee apparaten in het dorp. Een paar weken geleden sloten de Rabobank-geldautomaten op het Oranjeplein. Deze komen pas in april terug, op de hoek van de Hoofdstraat met de Bleijenburg.

Lierenaars moeten in de tussentijd goed nadenken als ze geld nodig hebben. Geld pinnen kan alleen tijdens de openingstijden van de Albert Heijn en de Bruna. "Ik moest vanmorgen naar de masseur en daar hebben ze geen pinautomaat", zegt een Lierenaar. Hij moest snel op zoek naar een geldautomaat. "Gelukkig was de Albert Heijn open, anders had ik naar Honselersdijk moeten rijden en was ik te laat geweest."

Albert Heijn heeft van te voren bij ING aangegeven dat er tijdelijk twee pinautomaten uit het dorp zouden verdwijnen en dat het daardoor extra druk bij het automaat in de winkel zou kunnen worden. Sindsdien wordt deze vaker gevuld en zijn er nauwelijks problemen, zegt een medewerker van deze supermarkt. "Hij was in het begin één dag leeg, maar dat is daarna niet meer voorgekomen."