Archief
Ballonhal 5

Ballonhal 5

Zaalhandbal: Verburch wint weer uitwedstrijd; Quintus 2 wint periode

Verburch heeft de tweede uitwedstrijd op rij gewonnen en is nagenoeg veilig. De derby tussen Schipluiden en de reserves van Westlandia eindigde na een spannend slot in een overwinning voor Westlandia. De reserves van Quintus wonnen de derde periodetitel. DIOS verloor voor de vijfde keer op rij.



Heren

Eerste divisie

DIOS is het spoor bijster. De ploeg uit Midden-Delfland verloor voor de vijfde keer op rij en is nu wel kansloos voor de strijd om het kampioenschap. De achterstand van DIOS op koploper BFC bedraagt nu zeven punten. In de Ballonhal was het een spannende wedstrijd tussen de voormalige koploper en de middenmoter uit Volendam. De bezoekers vetrokken met een 22-21 overwinning uit Midden-Delfland. Tijdens de wedstrijd raakte DIOS twee sterkhouders kwijt met langdurige blessures. Frank Snelder scheurde een achillespees af en Ricardo Zeestratenging het veld af met een zweepslag. DIOS staat nu op een vierde plaats. Streekgenoot Quintus staat derde.



Dames

Eerste divisie

De reserves van Virto/Quintus hebben de derde periodetitel gewonnen. In de Eekhouthal won de Heulse ploeg van streekgenoot Hercules. Na een 19-12 voorsprong bij rust won Quintus de wedstrijd met 29-25. Quintus won zodoende ook de elfde thuiswedstrijd van het seizoen. Hercules behaalde in de tien uitwedstrijden tot nu toe geen enkele overwinning. Quintus blijft derde en heeft deze positie al 13 weken in haar bezit. Overigens kan Quintus niet meedoen aan de nacompetitie voor promotie, omdat het eerste team al in de eredivisie speelt.

Tweede divisie B

Verburch heeft de vierde overwinning op rij behaald. In Valkenswaard won de Poeldijkse ploeg van VHC en schudde een concurrent van zich af. Verburch kan zich bijna opmaken voor nog een seizoen in de tweede divisie. De ruststand was 13-11 in het voordeel van de bezoekers uit het Westland. Na de pauze wist Verburch de voorsprong op VHC te behouden en zelfs uit te breiden. Verburch won met 23-19 en staat nu op plaats zes met een minder doelsaldo als VELO, dat evenveel punten heeft.

Hoofdklasse D

De streekderby tussen Schipluiden en de reserves van WPK/Westlandia kende een spannend scoreverloop en de gelukkigste na een spannende derby werd de Naaldwijkse ploeg. Westlandia leidde in de Postkogekohal na het eerste half uur met 8-6. Na de pauze kwam Schipluiden op gelijke hoogte en wist het een opgelegde kans op een mogelijke overwinning niet te verzilveren. Westlandia deed dit wel in de spannende slotfase en won met 16-15. Door dit resultaat is Westlandia nagenoeg veilig. In het uiterste geval wordt op de laatste speeldag beslist of Schipluiden veilig is of dat het p/d-wedstrijden moet gaan spelen. Nummer elf ROAC heeft nu één punt minder dan Schipluiden en er zijn nog zes wedstrijden te spelen. Deze twee ploegen treffen elkaar tijdens de laatste speelronde.