Archief

Meer vraag naar 'Westlandse' exoten

De vraag naar exotische groenten en fruit is volgens ABC Westland met tien procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Directeur Herwi Rijsdijk probeert daarop in te spelen door zo veel mogelijk buitenlandse bedrijven naar Poeldijk te halen, meldt mediapartner Omroep West.

"Wij noemen onszelf The Gateway to Europe. Het is voor ons belangrijk dat we genoeg importeurs hebben om aan die groeiende vraag te kunnen voldoen", aldus de directeur van het bedrijventerrein.

Om dit ook aan buitenlandse bedrijven te kunnen vertellen vertrekt de directeur volgende week naar de Fruit Logistica beurs in Berlijn, om daar het bedrijf en het Westland te promoten. Rijsdijk: "Als we vijf procent meer bedrijven hiermee naar Nederland krijgen is dat al heel goed".

Want de vraag van Europa groeit meer. Wat we precies willen eten? "Meer van hetzelfde. Mango's, ananas, mandarijnen. We willen deze het hele jaar kunnen kopen dus hebben we over de hele wereld bedrijven nodig die ze kunnen leveren. Als het hoogseizoen in Egypte voorbij is, dan begint het seizoen in Peru", vertelt Rijsdijk.

Categorieen:
Poeldijk Westland Economie